ΠΑΤΡΑ: Εσπερινός της εορτής των Αχαιών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη ο της εορτής των εν Αχαία και εξ Αχαίας Αγίων, το Σάββατο 23.11.2019, στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου , με την συμμετοχή χιλιάδων ευσεβούς Λαού από την Πάτρα και άλλες περιοχές, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά και τα λείψανα των Αγίων της Αχαίας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών: «Στα πρόπυλα του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή των Λειψάνων των Αχαιών Αγίων οι οποίοι τιμώνται από την τοπική Εκκλησία και εν συνεχεία ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Kαλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος ωμίλησε εν συγκινήσει για την ευσέβεια των χιλιάδων πιστών που προστρέχουν κατ’ αυτάς για να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτο και αγία εικόνα της Παναγίας Σουμελά, για την βαθειά πίστη των Ελλήνων, η οποία ουδέποτε εξέλιπε και ουδέποτε θα εκλείψη και για την πηγαία ευλάβεια των νέων ανθρώπων που συνέρρευσαν στον περίλαμπρο Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την Παναγία και τα Λείψανα των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την ευλογητή παρουσία τους και τους ευχήθηκε τα δέοντα και ανεφέρθη με λόγια θερμά στους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι ιδιαιτέρως προσκαλούνται στην εν λόγω εορτή, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, τους επήνεσε και τους διεβεβαίωσε για την συνεχή προσευχή που γίνεται προς τον Θεόν, υπέρ αυτών.

Διαβάστε εδώ:  Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Πατρών από τον Επίσκοπο Κερνίτσης

Επίσης ανεφέρθη στους νέους φοιτητές και στους πρώτους των πρώτων, που πέτυχαν στις Ανώτατες Σχολές εφέτος, επήνεσε τα παιδιά, τους Γονείς και τους Καθηγητές τους και τα εκάλεσε ονομαστικώς να παραλάβουν τους επαίνους, τα βραβεία και την «ευλογία» για τις σπουδές τους, της Τοπικής Εκκλησίας.

Οι επιτυχόντες με αυτή την πρωτιά είναι οι εξής:

α)Τζόλας Ιωάννης του Αναστασίου, με βαθμό πρόσβασης 19.377 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,

β)Κομποσιώρας Δημοσθένης του Γεωργίου, με βαθμό πρόσβασης 19.317, στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών,

γ)Βέργος Πολύκαρπος του Χαριδήμου με βαθμό πρόσβασης 19.314, στη Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πατρών,

δ)Παπαδόπουλος Γεώργιος του Σωτηρίου με βαθμό πρόσβασης 19.220 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών,

ε)Κατσιγιάννη Δήμητρα του Γερασίμου, στην Σχολή Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.tilegrafima.gr