Παρουσίαση βιβλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Πάτρα (φωτο)

Loading...


Με συμμετοχή πλήθους λαού πραγματοποιήθηκε στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, 

το απόγευμα, η παρουσίαση του βιβλίου του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα με τίτλο:

«Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος (1998-2008) Πνευματικός Ηγέτης».
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία απέδωσε η Μικτή Βυζαντινή Χορωδία Πατρών, υπό την διεύθυνση του κ. Φωτίου Μπαρούτα, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπική γνωριμία και συνεργασία του με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και εστίασε στην προσφορά του μακαριστού Πρωθιεράρχου στα εθνικά θέματα (Κύπρος, Σκόπια, αλησμόνητες πατρίδες).

Με συγκίνηση ανέφερε περιστατικά, στα οποία ήτο παρών, όπως η περιπετειώδης επίσκεψη στην ελληνική στρατιωτική δύναμη του Κοσόβου και ο μετά δακρύων ασπασμός του τάφου του θρυλικού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Επίσης ανεφέρθη στους αγώνες του μακαριστού Χριστοδούλου για την γλώσσα, την ελληνορθόδοξη ταυτότητα και αυτοσυνειδησία, ως και για το μάθημα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας.

Δεύτερος εισηγητής της εκδηλώσεως ήτο ο Αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προιστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος μέσα από περιστατικά της ζωής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου προέβαλε τα ηγετικά του προσόντα, την ποιμαντική του ικανότητα, αλλά και την ανθρώπινη ευαισθησία του και προσήνειά του.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας του παρουσιαζομένου βιβλίου κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο οποίος μετέφερε κάποιες από τις εμπειρίες του κατά την δεκαετή υπηρεσία κοντά του, ως Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του.

Επιστέγασμα της όλης εκδηλώσεως ήτο η προβολή DVD με στιγμιότυπα από την Αρχιεπισκοπική πορεία του τιμηθέντος Προθιεράρχου, η οποία συνεκίνησε τους παρευρεθέντας.

alt
alt
alt
alt