Παρέμβαση Αρχιεπισκοπής Κρήτης στον Σαμαρα για τα βάρη του λαού

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε στην έδρα της, το Ηράκλειο, σε Συνεδρία, σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2013, και ασχολήθηκε μεταξύ των άλλων με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απευθύνθηκε στον κ.Σαμαρά τονίζοντας να μην επιφορτίσει επιπλέον τον λαό με μέτρα γιατί ήδη ζει υπό πίεση και στενότητα και αγωνίζεται καθημερινά με θυσίες και στερήσεις Διαβάστε την επιστολή:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος εξέφρασε τη χαρά της για την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, συγχρόνου Αγίου και διορατικού Πατέρα, ο οποίος είναι γνωστός για το υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα, τα βαθειά Αγιοπνευματικά χαρίσματα και την οσιακή ζωή του, μέσα στην Εκκλησία, η οποία μας αγιάζει.

Η αγιασμένη και σπάνια αυτή μορφή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος συνδέεται με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς και με τη Μεγαλόνησο Κρήτη μας, αποτελεί στις δύσκολες ημέρες μας, παράδειγμα αφοσιώσεως στον Θεό, ανεπιτήδευτης πίστεως και απροϋπόθετης αγάπης Χριστού, μεγάλο θησαυρό και ευλογία στην εποχή μας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, με πνεύμα ποιμαντικής και κοινωνικής ευαισθησίας, συζήτησε για μια ακόμη φορά διεξοδικά, τα τρέχοντα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την οικονομική και τη βαθύτερη πνευματική κρίση.

Εκτός των άλλων, αποφάσισε να απευθυνθεί στον Εξοχώτατο κ. Αντώνιο Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Χώρας, και να παρακαλέσει, να μην επιφορτίζεται πια άλλο ο λαός μας με επιπλέον επίπονα μέτρα και δυσβάστακτα βάρη.

Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες, που υπάρχουν σήμερα, η ανεργία, η ανέχεια, η νεοπτωχεία, η έλλειψη των αναγκαίων, πολλές φορές ακόμα και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν επιτρέπουν επιπλέον άλλη πίεση και στενότητα στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος αγωνίζεται με θυσίες και στερήσεις για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που ζούμε σήμερα.

Με αφορμή την Εορτή των Χριστουγέννων που έρχεται και τις υπόλοιπες Εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον ευλογημένο λαό της Μεγαλονήσου μας, να αξιωθούμε όλοι μαζί να εορτάσουμε με υγεία και πνευματική ευφροσύνη τη Γέννηση του Θεανθρώπου, ο Οποίος είναι η μοναδική ελπίδα, η χαρά και το στήριγμά μας.