Παραμονή εορτής Πολιούχου Καρύταινας Αγ.Αθανασίου Χριστιανουπόλεως (BINTEO+ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Μέγα Εσπερινό και περιφορά της Εικόνας του Αγίου τίμησαν την μνήμη του πολιούχου τους, Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, οι κάτοικοι της Καρύταινας και των γύρω χωριών της περιοχής, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 16 Μαΐου.

Στον Εσπερινό προΐστατο ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος που λειτουργεί στο Λεοντάρι, ο οποίος στο λόγο του σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρέπει να μνημονεύουμε τον Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως, όπως και όλους τους Αγίους, καθημερινά και όχι όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές, ενώ ανέφερε πως η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά πνευματική.

Μαζί με τον αρχιμανδρίτη συλλειτούργησαν αρκετοί ιερείς. Στη θρησκευτική πανήγυρη συμμετείχε αρκετός κόσμος, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ευνοϊκότερες, ενώ το “παρών” έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δήμο Μεγαλόπολης και ο πολιτευτής Αρκαδίας και πρόεδρος της ΤΚ Βουτσαρά Γιώργος Αθανασόπουλος.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη: Εκδρομή Λήξης Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων (ΦΩΤΟ)

Στη λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεγαλόπολης, ενώ ακολούθησαν χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.tilegrafima.gr