Παραλειπόμενα και φωτογραφίες από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στην Κομοτηνή

Loading...


Είχαμε προειδοποιήσει τους συναδέλφους στην Κομοτηνή για τα επικοινωνιακά χαρίσματα και τον τρόπο που κερδίζει τους συνομιλητές του ο νέος τους Μητροπολίτης και πλέον το έχουν αντιληφθεί.

Στην πρώτη του επαφή «κέρδισε» με άνεση το κοινό και τους πιστούς ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και προφανές είναι ότι θα χτίσει μια νέα και ισχυρή σχέση με το πλήρωμα της Εκκλησίας στην Κομοτηνή. Πάντως, δεν περίμεναν ότι από την πρώτη του παρουσία θα συγκρουστεί με τις κατεστημένες αντιλήψεις. Η χείρα φιλίας που έτεινε προς το μειονοτικό στοιχείο και ο σεβασμός προς την ετερότητα που ανέφερε, συνδυάστηκε με την αναφορά της Κομοτηνής ως Κιουμουλτζίνας, που ξάφνιασε, ίσως και να άφησε άφωνους μερικούς στη γειτονική πόλη. Ήταν κάτι ιδιαίτερα τολμηρό αλλά, έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του.

Λίγα μέτρα παραπέρα οι φοιτητές, πίσω από ισχυρή δύναμη ΜΑΤ διαδήλωναν για τις καταργήσεις τμημάτων του ΔΠΘ με βάση το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Ο νέος Μητροπολίτης τους άκουσε και τους έστειλε το δικό του μήνυμα. Δεν είχε προλάβει να πληροφορηθεί το λόγο που διαδήλωναν γιατί θα τους έλεγε πως η πρώτη του υπογραφή ως Μητροπολίτη μπήκε στη διαμαρτυρία των 4 Μητροπολιτών της Θράκης για το Σχέδιο Αθηνά ! Πάντως θα τους συναντήσει εντός των ημερών.

Πολλοί ήταν οι ξανθιώτες που βρέθηκαν στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη στην Κομοτηνή. Παρούσα η οικογένεια του νέου Μητροπολίτη, στην εξέδρα των επισήμων με εμφανή τη συγκίνηση. Συγκινητική και η τελετή στο Πόρτο-Λάγος με τον Καραλίδη να παραδίδει στον Γιαννακίδη το νέο Μητροπολίτη της γειτονικής Μητρόπολης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης απουσίαζε στη Φλωρεντία για ανειλημμένες υποχρεώσεις της Περιφέρειας. (όπως είπαν, χαριτολογώντας συνάδελφοι της Κομοτηνής, εκτός από εκλογή Μητροπολίτη είχαμε και εκλογή Πάπα…!)

1
1
1