Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το εσπέρας της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στην ιστορική Ιερά Μονή Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , ο Σεβ. στο κήρυγμά του προς τους πολυάριθμους πιστούς που είχαν κατακλύσει τους χώρους της Μονής, πολλοί εκ των οποίων ανέβηκαν με τα πόδια, αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και στη μυστική και ιερή σχέση που έχουμε όλοι μας με την Κυρία Φανερωμένη και το ιστορικό μοναστήρι της, με την προστάτιδα του Λασιθίου και όλων των πιστών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Παναγία η Μάνα του Χριστού και δική μας μάνα, χωράει μέσα στις μητρικές αγκάλες της όχι μόνο τον Θεάνθρωπο Κύριο αλλά και τον καθένα μας, με τα προβλήματα, τα πάθη, τις αδυναμίες, τους πειρασμούς, τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες μας και είναι έτοιμη να τρέξει να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει, αρκεί εμείς να την εμπιστευθούμε ολόθυμα και να τρέξομε στην αγκαλιά της αυθόρμητα και ειλικρινά. Γιατί παρόλο που σε λίγες μέρες θα εορτάσομε την Κοίμησή της, εντούτοις δεν λυπούμαστε αλλά χαιρόμαστε, γιατί εκείνη δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο και τους ανθρώπους.tilegrafima.gr