Παρά την οικονομική κρίση 5% αυξημένος ο έρανος αγάπης στην Ι.Μ. Σερρών

Loading...


Με την ευλογία του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το Σάββατο 15, την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολή μας ο Έρανος Αγάπης.

Συνολικώς, κατά τον εφετεινό Έρανο της Αγάπης συγκεντρώθηκε το ποσό των 147.501 Ευρώ, κατά 5% και πλέον αυξημένο από την περισυνή χρονιά, παρά την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα των ημερών μας.
Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι διατηρεί άσβεστη την λαμπάδα της αγάπης, της φιλαδελφίας και της έμπρακτης συμπαράστασης στους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Με την ευκαιρία των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου, η Εκκλησία μας θα συνεχίσει με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση του πιστού λαού και θα εντείνει περαιτέρω την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αδύναμων αδελφών μας και να συμπαρασταθεί στους φτωχούς, τους ηλικιωμένους και εμπεριστάτους αδελφούς της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας οι υποτροφίες των φοιτητών και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1.000 οικογένειες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους.

Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και έκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Παράλληλα συνεχίζεται η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης επισιτιστικής ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της τοπικής μας Εκκλησίας σε 350 οικογένειες που  αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους, καθώς και η δωρεάν διανομή ζεστού φαγητού σε 150 εμπερίστατες οικογένειες συνανθρώπων μας, έτσι ώστε το γιορτινό τραπέζι να είναι ευλογημένο και πλούσιο για εκείνους στους οποίους η ζωή έχει δείξει ένα σκληρό πρόσωπο.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκρισή τους, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα.

Ιδιαιτέρως επίσης ο Σεβ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών, για την εντυπωσιακή και συγκινητική προσφορά μεγάλης ποσότητος τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Το παρόν και μάλιστα με ιδιαιτέρως συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας έδωσαν και πάλιν εφέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας, που μαζί με τους δασκάλους τους συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων που παρέδωσαν στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.Ο Σεβ. βαθύτατα συγκινημένος απέστειλε ήδη ευχαριστήρια έγγραφα σε όλους.