Πανηγύρισε η Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα κατάνυξη πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος Ροδόπης, όπου το παρών έδωσε για άλλη μια χρονιά πλήθος κόσμου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρεται: «Το απόγευμα της Τρίτης, και την πρωίαν της Τετάρτης, 22αν και 23ην Αυγούστου 2017 αντιστοίχως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εχοροστάτησε κατά την ακολουθίαν του εσπερινού στην πανηγυρίζουσαν Γυναικείαν Κοινοβιακήν Ιεράν Μονήν Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Προηγουμένως, εις το Παρεκκλήσιον της Θεομήτορος, όπου απεκαλύφθη η Θαυματουργός ιερά εικών, ετελέσθη η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος, μετά το πέρας της οποίας εσχηματίσθη λιτανευτική πομπή, προηγηθείσης της φιλαρμονικής του Δήμου Κομοτηνής, η οποία κατέληξε εις την πανηγυρίζουσαν Ιεράν Μονήν, επηκολούθησε δε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον και κατά παράδοσιν, καταφθάνουν εις την Ιεράν Μονήν πεζή.

Διαβάστε εδώ:  Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ροδόπης: Ιερός προορισμός για χιλιάδες πιστούς

Το πρωί της Τετάρτης ετελέσθη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος απηύθυνε ολοκάρδιες πατρικές ευχές επί τη μεγάλη εορτή της Θεομήτορος».