Πανήγυρις Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου στην Μητρόπολη Άρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερά Μητρόπολη Άρτης: Το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2017, στην Ενορία Βελεντζικού Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος στην Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Παρθενίου.

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Άρτης: «Ιερείς και ευσεβείς Χριστιανοί έλαβαν μέρος στην Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου του Θαυματουργού και προσκύνησαν την Τιμία Κάρα του, η οποία φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Διαβάστε εδώ:  Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Ι. Μητρόπολη Άρτης (ΦΩΤΟ)

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στις Κατασκηνώσεις αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, στις Κρανιές, ετέλεσε Αγιασμό για την έναρξη της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου. Τις Κατασκηνώσεις επεσκέφθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος ομίλησε στους κατασκηνωτές για το πνευματικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος μαζί με τον Μητροπολίτη Άρτης προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Ροβελίστης και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας».