Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Αμάρυνθο

Loading...


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ο πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο.

Της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και την συμμετοχή πολλών ιερέων απο ώμορες ενορίες.

Στην ακολουθία του Εσπερινού και της Λιτανεύσεως παρέστησαν η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο Αντιδήμαρχος κ.Γεώργιος Παρασκευάς η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Μαρία Φουσέκα ο τέως Υπουργός Μεταφορών – Υποδομών κ.Νικόλαος Μαυραγάνης ο Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένων Νήσου Ευβοίας κ. Νικόλαος Γουρνής ο Πλοιοκτήτης κ. Ευαγγέλος Τσώκος ο Περιφεριακός Σύμβουλος και Ιατρός κ. Δημήτριος Αργύρης ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Υποστράτηγος ε.α. κύριος Ιωάννης Δημητρόπουλος καθώς και πλήθος πιστών που τίμησαν την λαμπρά πανήγυρη της τοπικής εκκλησίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης οποίος αναφέρθηκε στη διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή επεσήμανε ως προς τα της εορτής το ακατάληπτο για τον ανθρώπινο νου γεγονός της ασπόρου συλλήψεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και έδωσε ως απάντηση τα πολλαπλά θαυμαστά γεγονότα τα οποία ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να ερμηνεύσει μέχρι σήμερα ως προς δε τα της εθνικής επετείου το γεγονός ότι ανέκαθεν η μικρή Ελλάδα δεν δίστασε να αντιμετωπίσει γίγαντες και νίκησε γιατί οι αγωνιστές κάθε εποχής είχαν την πίστη τους στον Θεό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας μετά Θείου κηρύγματος και της Δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας η Παρέλαση των Σχολείων της Πόλεως και τέλος το απόγευμα θα τελέσθηκε μεθεόρτιος Εσπερινός της αποδόσης της εορτής και η ιερά παράκληση στην Παναγία.

Εις τα αναλόγια έψαλαν χορός ιεροψαλτών με χοράρχες εκ δεξιού χορού τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ.Θεόδωρο Κοκκορίκο και εξ αριστερού τον Λαμπαδάριο κ. Αθανάσιο Παλόγο.

Ανταπόκριση Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.tilegrafima.gr