Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΣ

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Σταματάκης, Ιερατικός Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών
 

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και εφέτος η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών. Το απόγευμα της παραμονής 16 Ιουλίου εψάλη χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαϊας κ. Αθανασίου, όπου τελέστηκε και Αρτοκλασία.

Ανήμερα της εορτής 17 Ιουλίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαϊας κ. Αθανασίου συμπαραστατουμένου απο ιερείς και ένα διάκονο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος κηρύσσοντας το θείο λόγο , αναφέρθηκε στην ανάγκη να μείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στην ορθόδοξη πίστη μας και στις παραδόσεις του έθνους μας.

Τον πανηγυρικό εσπερινό όσο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τόσο η αντιπρωσοπεία της Μονίμου Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τον Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη, όσο και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, τόσο της πόλεως Βρυξελλών όσο και της περιφέρειας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην αίθουσα δεξιώσεων του Μητροπολιτικού Οίκου οι κυρίες της Φιλοπτώχου πρόσφεραν καφέ, αναψυκτικά, σάντουϊτς και διάφορες ποικιλίες γλυκισμάτων και λιχουδιών σε όλους τους προσκυνητές, ευγενή προσφορά των κυριών της φιλοπτώχου και άλλων κυριών και ενοριτών.

Θερμές ευχαριστίες στους επιτρόπους, τους ιεροψάλτας, τις πρόθυμες κυρίες της φιλοπτώχου και όλους τους αγαπητούς χριστιανούς που κατέκλυσαν με την παρουσία τους τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης.