Πανήγυρις των Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης και υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Δραπετσώνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Παρεκκλήσιο των στον Ι. Ναό , παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έγινε η πάνδημος και Ενθρόνισις της Ι. Εικόνος στον Ι. Ναό . Στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, της Ι. Εικόνος των Αγίων μαζί με τα χαριτόβρυτα Ι. Λείψανα Αυτών. Στο τέλος της περιφοράς έγινε η αρτοκλασία μπροστά από το Ι. Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή το απόγευμα εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η Παράκληση στους Αγίους κυπριανό & Ιουστίνης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και δημοτικών αρχών. Τιμές απέδωσαν οι φιλαρμονικές του Δήμου Πειραιώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα τιμητικά Αγήματα του Λ.Σ και πολλών Ποντιακών σωματείων, πλαισίωσαν την Ι. Εικόνα καθ’όλη τη διάρκεια της Λιτανείας και των Λατρευτικών ακολουθιών .