Πανήγυρις Παρεκκλησίου Οσίας Ειρήνης «Χρυσοβαλάντου» στο Κατωχώρι Φαρσάλων (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣTA ΓΙΑ ΤΗΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00΄μ.μ., χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Ειρήνης ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου», στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο στο Κατοχώρι Φαρσάλων.

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν ευλογίας του Σεπτού Ποιμενάρχου. Στο λόγο του ανεφέρθη στη βιοτή της Οσίας Ειρήνης και στις πνευματικές αρετές, τις οποίες απέκτησε από τον ασκητικό και πνευματικό της αγώνα.
 Στη συνέχεια, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Οσίας, η αρτοκλασία και η ευλογία των μήλων και των κολλύβων.
 Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος
, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλό του για τα λόγια καρδιάς και μεστά από θεολογικό νόημα, αλλά και τον υπεύθυνο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Μπαλλή, ο οποίος εγκαταβιεί στο χώρο και χάρη στις άοκνες προσπάθειές του το Παρεκκλήσιο ανασυγκροτήτε πνευματικά και υλικά.tilegrafima.gr