Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής στη Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗ

 Με την παρουσία πλήθους , Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, που είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τον αύλιο χώρο της πολυαιώνιας Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, τελέσθηκε χθες Μέγας Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του .

Συμπαραστατουμένου από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Φιλάρετο Γεροντάρη, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό και όλους τους Εφημερίους και Διακόνους της Μυκόνου.

  Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού ευχαρίστησε. και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Φιλάρετο Γεροντάρη, για την προσφορά του προς την Μονή, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τη Βουλευτή Αθηνών κα Άννα Καραμανλή, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, τον διατελέσαντα Υπουργό Ναυτιλίας και νυν στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μουσουρούλη, το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Μυκόνιο Ανυιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Πρίγκο, τον επί τιμή Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουσαθανά-Μέγα, τον Διοικητή και τους Αξιωματικούς της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου, την Πολιτευτή Κυκλάδων κα Αικ. Μονογυιού και όλους τους παραστάντες πιστούς και ευχήθηκε η Έφορος της Μονής και της Μυκόνου Παναγίας Τουρλιανής να επιδαψιλεύει τις ευλογίες Της στη Μύκονο και την Ελλάδα,να χαρίζει σε όλους υπομονή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και θλίψεων της καθημερινότητας, και δύναμη, ώστε να κρατούν ψηλά τις σημαίες της πίστεως και των παραδόσεων.