Παναγία Τήνου: Πλήθος κόσμου στον τελευταίο Παρακλητικό Κανόνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προ του Ναού της Ευρέσεως κατά το εκκλησιαστικό έθος επί ευπρεπισμένης εξέδρας τελέσθηκε χθες ο τελευταίος Παρακλητικός Κανών του οδεύοντος μηνός Αυγούστου του παρόντος Λειτουργικού Έτους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως, συμμετείχαν Ιερείς του Ιδρύματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Στ. Ράπτης, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του ΛΣ, κ. Αλεξ. Λαγουρός Τηνίου τη καταγωγή, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. κ. Νικ. Σκευοφύλακας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Τήνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πολιτευτής των Κυκλάδων κ. Ι.Χριστόπουλος, τα μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής και πλήθος ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών, αφού προηγουμένως τελέσθηκε ο Εσπερινός στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και με λιτανευτική πομπή με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη επικεφαλής έχουσα τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, η αγία Εικών μετεφέρθη στην εξέδρα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία καθιερώσεως της Εορτής της Κοιμήσεως από τον 5ο αιώνα και στην πρεσβευτική και μεσιτική παρουσία της προς τον Θεό, ωσαύτως στην Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Κοιμήσεως και Μεταστάσεώς της στους Ουρανούς.

Τα πλήθη των πιστών προσέτρεξαν ενθουσιωδώς και αυθορμήτως και κατησπάζοντο της αγία Εικόνα και εζήτουν την ευλογία της Παναγίας.

Διαβάστε εδώ:  Παναγιά της Τήνου: Ντοκιμαντέρ για την Μεγαλόχαρη

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως, ευχαρίστησε του Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και τους Υπαλλήλους του Ιδρύματος για τους κόπους και του μόχθους προετοιμασίας του Ιδρύματος για την υποδοχή των χιλιάδων προσκυνητών.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού