Ουρές στον Λυκαβηττό για τον Αγιο Ισίδωρο

Loading...


: Χθες, Τρίτη 14 Μαΐου και ο πανηγύρισε τον πολιούχο και προστάτη του, τον .

Χιλιάδες πιστών προσήλθαν στο ευλογημένο προσκύνημα ώστε να συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν την Χάρη του Τιμίου Σταυρού ο οποίος βρισκόταν από το πρωί στο ναό.

Ο εφημέριος του ναού πατέρας Δημήτριος, τους καλωσόρισε όλους στο δεύτερο σπίτι του όπως χαρακτηριστικά είπε στον λόγο του και διηγήθηκε τις θείες επεμβάσεις του, κυρίως στην δική του πνευματική πορεία όλα αυτά τα χρόνια όπου άοκνα διακονεί το εξωκλήσι που μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα και γίνεται καθημερινά ο πόλος έλξης για χιλιάδες πιστούς. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ευλογήθηκε το γεύμα μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και μοιράστηκε σε όλους.(δόθηκαν πάνω από 2500 χιλιάδες μερίδες).

Το απόγευμα τελέσθηκε το Ιερό Ευχέλαιο, έγινε η ιερά λιτανεία με την συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αθηναίων ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η Ιερά αγρυπνία, ευλογήθηκαν στην αυλή του ναού, οι πίτες προς τιμή του Αγίου Ισιδώρου και μοιράστηκαν σε όλους. Καθόλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η προσέλευση των πιστών είχε αμείωτο ρυθμό, ενώ όλοι παρακολουθούσαν με συγκίνηση και δάκρυα τις θεραπείες που προσέφερε απλόχερα η Χάρη του Τιμίου Σταυρού σε πολλούς πιστούς.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr