Ονομαστήρια Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ο Μητροπολίτης δέχτηκε ευχές του ποιμνίου του στο Επισκοπείο της Μητρόπολης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του στον εορταστικό εσπερινό και επεσήμανε πως στην Εκκλησία η ονομαστική εορτή του επισκόπου είναι αφορμή προσευχής και πνευματικής χαράς μέσω των ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της θείας λειτουργίας. Παρακάλεσε δε το ποίμνιό του να προσεύχεται για τον επίσκοπό του να του δίνει ο Θεός φώτιση να συνεχίζει το δύσκολο έργο της διαποιμάνσεως της ακριτικής μας Μητρόπολης.

Το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Πλήθος κόσμου και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Ρίζος και κ. Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Κούκκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Κουτούζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης κ. Κούκουρας και άλλοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και των τοπικών υπηρεσιών.

Διαβάστε εδώ:  Νέος Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ.Γεώργιος Ν. Βλατάκης

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί επταετία Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Χριστοδούλου Καραθανάση. Ο χειροτονούμενος στον λόγο του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για όσα πνευματικά εφόδια του προσέφερε κατά τα χρόνια της διακονίας του και έκανε λόγο για την προοπτική της ιερωσύνης στην σύγχρονη εποχή. (Ολόκληρος ο χειροτονητήριος λόγος εδώ).

Στην αντιφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον αρχιδιάκονό του για την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του και του εφέστησε την προσοχή του και την αγάπη που οφείλει να δείξει προς το νέο ποίμνιο στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρούπολης στην οποία θα τοποθετηθεί. Ακολούθως χειροθέτησε τον νέο πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος δεχόταν ευχές του ποιμνίου του στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.