Ονομαστήρια Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεοκλήτου (φωτο)

Loading...


Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη, δύο ημέρες νωρίτερα, τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, με την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Αμβροσίου.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Φανερωμένης  Αιγίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της πρώτης  Κυριακής του Τριωδίου  του Τελώνου και Φαρισαίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης, τον οποίο πλαισίωσαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, όσο και ιερείς της πόλεως.

Στο Θείο Κήρυγμα,  ο Σεβασμιώτατος Βρεσθένης αναφερόμενος στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, τόνισε  ότι «αυτός που έχει ταπείνωση και βλέπει τα σκοτάδια της ψυχής του, όπως ο τελώνης, έχει το Θεό μαζί του, αγαπάει τον άλλον, τον όποιον άλλο, του δίνει την πρώτη θέση και αυτός κάθεται πίσω, τελευταίος, τον υπηρετεί, τον διακονεί, δεν τον φοβάται,  δεν τον κρίνει, δεν τον κατηγορεί, τον έχει όπως τον ίδιο τον Θεό. Και τότε, εφόσον γίνουμε άνθρωποι και αδελφοί με τέτοιο ήθος, εμφανίζεται ο ίδιος ο Θεός μπροστά μας και μας κάνει να μην φοβόμαστε, αλλά να αγαπιόμαστε και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Σε τέτοια ύψη αρετής μας ταξιδεύει από σήμερα η περίοδος του Τριωδίου και όταν τα αποκτήσουμε η κολασμένη γη γίνεται παράδεισος και η γη μεταμορφώνεται σε ουρανό»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στα δύο έτη της παρουσίας του Σεβ. Βρεσθένης στην Ιερά Μητρόπολή μας, κατά την διάρκεια της οποίας, με την σεμνή, διακριτική παρουσία και την απλότητά του, αγαπήθηκε από τον κλήρο και το λαό  και ευχήθηκε στον εορτάζοντα ο Θεός να του δίδει έτη πολλά και υγεία ώστε να μεταλαμπαδεύει στις ψυχές τον λόγο του Ευαγγελίου .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Αμβρόσιο για την ειλικρινή και  εγκάρδια αγάπη του, την ηθική αδελφική  στήριξη  που του παρέχει καθώς και  την ευλογία να διακονεί ταπεινώς το ιερό θυσιαστήριο.

Κατά την διανομή του αντιδώρου δέχτηκε τις ευχές των πιστών που είχαν έρθει για να  τον τιμήσουν.

alt
alt
alt
alt