Ομιλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου () μετέβη το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, ο μετά από πρόσκληση του Διοικητού του Κέντρου Ταξίαρχου Ελευθερίου Παπαδοπούλου, με σκοπό να ωμιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες στους 400 και πλέον νεοσυλλέκτους της Α΄ ΕΣΣΟ.

Τον Σεβασμιώτατο εγκαρδίως υπεδέχθησαν ο Διοικητής Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος και όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες του Κέντρου.

Στο κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος του Στρατοπέδου ο Αντισυνταγματάρχης κ. Δημοσθένης Χασολάνης προλόγισε τον Σεβασμιώτατο και συντόμως παρουσίασε στους οπλίτες το βιογραφικό του και το πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την πρόσκλησή του, ωμίλησε στους στρατιώτες εν όψει τους Τριωδίου, στο οποίο συν Θεώ θα εισέλθουμε σε λίγες ημέρες, με θέμα «Τι είναι ο Θεός;». Λεπτομερώς ανέλυσε την παραβολή του Ασώτου υιού μέσω της οποίας με παραδείγματα ανέλυσε, ότι ο Θεός των χριστιανών είναι Θεός φιλεύσπλαχνος και Πατέρας Αγάπης. Η Ορθόδοξος πίστις είναι ελεύθερη, ο άνθρωπος καλείτε από τον Θεό στην σωτηρία ελεύθερα και χωρίς καταναγκασμό.

Ο Σεβασμιώτατος πατρικώς συμβούλεψε τους νεοσύλλεκτους οπλίτες να καλλιεργούν την σχέση τους με το Θεό και κρατούν ψηλά στην συνείδησή τους τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος μας. Εν κατακλείδι τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή θητεία και καλό Τριώδιο.

Ακολούθως ο κ. Διοικητής εις ανάμησιν της επισκέψεως προσέφερε στον Ποιμενάρχη ένα πίνακα – drob, στοn οποίο απεικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδος και είναι γραμμένο το πατριωτικό ποίημα «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Φθιώτιδος Νικολάου με την Ντόρα Μπακογιάννη - Τι συζήτησαν (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Διοικητή για το όμορφο και πρωτότυπο αυτό δώρο.

Τέλος η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο Ποιμενάρχη να συναναστραφεί προσωπικώς με στρατιώτες, εντοπίους και ξένους.

Ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο του Διοικητού, όπου υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία επί διαφόρων θεμάτων.