Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον Τίμιο Πρόδρομο στο Κιβέρι Αργολίδος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του στην τίμησε τον προστάτη της Τίμιο Πρόδρομο με διήμερους θρησκευτικούς εορτασμούς. 

Την παραμονή της εορτής ,Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξήρχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπρέσιακας από το Αγρίνιο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής της Νέας Κίου. Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 29 Αυγούστου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο και άλλους Ιερείς . Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου επιβλητικού καμπαναριού.

Το παλαιό καμπαναριό από την φθορά του χρόνου είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και κατεδαφίστηκε ,στην θέση του χτίσθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού με πρωτεργάτη τον ακούραστο Ιερέα π. Πέτρο Αθανασόπουλο, καθώς και με την στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής. Ο ιερέας ευχαρίστησε από καρδιάς μεταξύ άλλων ,τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Τσακίρη και την βασιλική Καμπίρη για την μεγάλη τους προσφορά στην αποπεράτωση του καμπαναριού.

Ευχαρίστησε ο Ιερέας και τους Βουλευτές της Αργολίδος Γ. Ανδριανό και Γ.Μανιάτη , τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσο, τον αντιδήμαρχο Άργους Δ. Κρίγγο και την σύζυγο του Σόνια Ταντάρου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους Κ.Μπέγκο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΜ κ. Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Κιβερίου Α.Λυμπέρης κα.

Τον αγιασμό του καμπαναριού έκανε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος . 

 

 

 

 

 

 tilegrafima.gr