Οι νέοι της Μητρόπολης Νεαπόλεως και η Εκπαιδευτική Ρομποτική (φωτο)

Loading...


Ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους», που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Εκπαίδευση του μέλλοντος, EDUACT, σε συνεργασία με το με το Mediterranean Cosmos.

Στα 18 εργαστήρια του συγκεκριμένου πρόγραμματος ρομποτικής μετείχαν συνολικά 360 παιδιά ηλικίας 9 – 16 ετών, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας.
Χρησιμοποιώντας τη σειρά Lego Mindstorms, που περιλαμβάνει τεχνικά κομμάτια, όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη, αισθητήρες και απλά «τουβλάκια» Lego, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κατασκευάσουν ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική τα παιδιά σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και αναπτύσσοντας δεξιότητες πάνω στη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Ο βασικός στόχος αυτής της δράσης ήταν η επαφή των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο και η καλλιέργεια αξιών όπως η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στα μέλη της ομάδας, η ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων, η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία, η πρωτοβουλία, ο πειραματισμός και η ανοιχτή σκέψη.

1
1
1tilegrafima.gr