Ο Βροντάδος της Σύρου εόρτασε την Κυριακή του Θωμά

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Στον Μεγαλοπρεπή Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στον λόφο Βροντάδος της Σύρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β‘ με την συμμετοχή  πλήθους πιστών και την παρουσία των παιδιών των Κατηχητικών ομάδων των Ενοριών της Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τα παιδιά γιατί όπως είπε και αυτόν τον χρόνο στην Σύρο όπως και τα άλλα νησιά πλαισίωσαν με αγάπη και ενδιαφέρον τις Κατηχητικές ομάδες των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεχάρη τους Ιερείς, τις Κατηχήτριες και τους Κατηχητές για την συνέργειά τους στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Ποιμαντικής δραστηριότητας, δηλ. την κατά Χριστόν διαπαιδαγώγηση των παιδιών,  και μάλιστα τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό, Γενικό Διευθυντή των Κατηχητικών Σχολείων και τον Θεολόγο Καθηγητή κ. Μιχαήλ Χούλη, συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως σε θέματα αιρέσεων.

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αναστάσεως προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, διά του Κατηχητού τους, Διακόνου Νικολάου Γαβαλά, φωτογραφία από την φετινή τελετή της Αναστάσεως, στην οποία αποτυπώνεται ενεργέστατα ο «πυρπολισμός» κυριολεκτικά του λόφου του Βροντάδου. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος συνομίλησε ιδιαίτερα με τα παιδιά, τους απηύθυνε συμβουλές και νουθεσίες και τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

1