Ο Βρεσθένης Θεόκλητος στην Αγία Σοφία Πειραιά

Loading...


Χθες, Kυριακή 10 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Ο Πάνσεπτος και ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά τίμησε την ιερή μνήμη του με Αρχιερατική θεία λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχη Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο Σεβ. Θεόκλητος ετέλεσε τη θεία λειτουργία κατά τρόπο κατανυκτικό και υποδειγματικό γεγονός που ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους παρισταμένους πιστούς οι οποίοι και του το είπαν την ώρα που λάμβαναν το αντίδωρο από τα χέρια του.
Ο Σεβ. Βρεσθένης μίλησε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα με αφορμή την σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Με απτά παραδείγματα από τα όσα περιγράφει το ιερό Ευαγγέλιο ήλθε στη σημερινή πραγματικότητα και στα προβλήματα που διέρχεται η πατρίδα μας μαι ο λαός μας και ζήτησε από τους πιστούς να μη χάνουν το θάρρος τους αλλά να παραμένουν κοντά σρην Εκκλησία μας και να τηρούν κατά τρόπο υποδειγματικό τις παραδόσεις μας και να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμά μας.

“Μην ακούτε τις φωνές της αθείας που έχουν κατακλείσει τον τόπο μας. Τίποτα δεν μπορεί να ξεριζώσει από την ψυχή του Έλληνα την πίστη του” επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη του Πειραιά κ. Σεραφείμ για την ευλογητή ευκαιρία που του έδωσε να λειτουργήσει σε ένα τόσο περικαλή ναό με αυτό το υπέροχο και φιλακόλουθο εκκλησίασμα και παράλληλα επαίνεσε τους ιερείς του ναού για την άψογη λειτουργική συμπεριφορά τους καθώς και τους ιεροψάλτες, οι οποίοι όπως είπε με την μουσική τους δεινότητα δημιούργησαν μία πανδαισία.tilegrafima.gr