Ο Βορονέζ Σέργιος στη Μητρόπολη Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου εδέχθη εθιμοτυπική επίσκεψη από τον παρεπιδημούντα στη χώρα μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βορόνεζ και Λίσκι κ. Σέργιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της : «Οι δύο Ιεράρχες μέσα σε κλίμα ορθοδόξου αγάπης και ειρήνης αντήλλαξαν λόγους πνευματικούς. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας η ουσία αυτών των επισκέψεων είναι η επικοινωνία των προσώπων που σφυρηλατεί την ενότητα σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου μας: “ίνα ώσι εν”.

Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Άγιο Βορόνεζ στους χώρους διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ευχήθηκε στον υψηλό επισκέπτη του υγεία, μακροημέρευση και ειρηνική ποιμαντορία προς Δόξαν Θεού και εύκλειαν της Εκκλησίας του Χριστού.

Πριν το τέλος της συναντήσεως και εις ανάμνησιν αυτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βορόνεζ κ. Σέργιος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας αρχιερατικό εγκόλπιο ρωσικής τεχνοτροπίας. Ως αντίδωρο της ευγενούς αυτής χειρονομίας και ως ένδειξη αγάπης και τιμής ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε στον Άγιο Βορόνεζ το αρχιερατικό εγκόλπιο της ενθρονίσεώς του και σε όλα τα μέλη της συνοδείας του από μία εικόνα της Παναγίας».tilegrafima.gr