Ο Βόλος υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου (φωτο)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου βρίσκεται από την Πέμπτη 4/7 η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, του Θαυματουργού. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από την Ιερά Μονή Κορώνης Καρδίτσης, ο Αρχιμ. Κύριλλος Κουκόσιας, αδελφός της Ιεράς Μονής.

Η επίσημη υποδοχή έγινε από τον τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό και ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού. 

Στο τέλος της ακολουθίας, ο π. Δαμασκηνός  ευχαρίστησε τον π. Κύριλλο, όσο και τους Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο και Αρχιμ. Μεθόδιο Κολοβό, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κορώνης, για την ολιγοήμερη παραχώρηση της Τιμίας Κάρας, προς ευλογία και αγιασμό του Κλήρου και του λαού της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ ο π. Κύριλλος ομίλησε σχετικώς με τη ζωή του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ.

Σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και θα ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή την Κυριακή 7/7, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

alt
alt
alt
alt


tilegrafima.gr