Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στα Λουτρά Σμοκόβου (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ

Στον μικρό οικισμό των , γνωστό για τις ιαματικές πηγές από την αρχαιότητα, μετέβη το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 2016 ο .

Στον εκεί Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επικείμενη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.

«Η εορτή, που θα ανατείλει μεθαύριο, υποδεικνύει και υπενθυμίζει σε μας το άπειρον έλεος και την μεγαλοσύνη του Θεού για μας τους ανθρώπους.

Η Εκκλησία μας έχει τοποθετήσει ορόσημα μέσα στη ζωή μας, ώστε ο κόσμος να διδάσκεται, ο κόσμος να προσκαλείται σε αυτό το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού και συνεχώς να ανανεούται. Αυτόν το πρώτο μήνα του νέου Εκκλησιαστικού Έτους τον Σεπτέμβριο θέτει την Γένεση της Παναγίας Μητέρας του Θεού, την έναρξη της σωτηριώδους οικονομίας του Θεού, για τον άνθρωπο.

Η Παναγία Μητέρα του Θεού κατέστη το πρόσωπο εκείνο, που εδέχθη την παρουσία του Αγίου Πνεύματος εις την ζωή της, αφού Πνεύμα Άγιο κατεσκήνωσε μέσα της ο άσαρκος Λόγος του Θεού και επαρουσιάσθη σε εμάς σεσαρκωμένος

Η στείρα Άννα γεννά την μαρία για να φέρει στον κόσμο τον Χριστό και σωτήρα μας.

Ο κόσμος προσφέρει την Μαρία για να σαρκωθεί ο θεός και να συμβάλει έτσι ώστε ο τέλειος Θεός να γίνει τέλειος άνθρωπος».

SAM_8218_Custom.JPG
SAM_8224_Custom.JPG
SAM_8226_Custom.JPG
SAM_8231_Custom.JPG
SAM_8233_Custom.JPG