Ο Σύρου Δωρόθεος στην Αγία Σοφία Ν. Ψυχικού (φωτο)

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού ιερούργησε χθες, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, επί τη λήξει των λειτουργικών και πνευματικών Εκδηλώσεων για την επέτειο μνήμη της Αγίας Σοφίας, προσκεκλημένος του Προϊσταμένου του Ι. Ναού, Πανισιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιου, ο οποίος με λόγους αγάπης και σεβασμού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του.      
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος αναφέρθηκε στην κλήση των Μαθητών από τον Κύριο, τονίζοντας ότι κάθε πιστός, με τη Βάπτισή του, δέχεται την ίδια κλήση από το Χριστό, να γίνει Απόστολός Του.

     «Σήμερα’, υπογράμμισε,» η κλήση αφορά τη συνοδοιπορία μας με τον πάσχοντα και χειμαζόμενο συνάνθρωπο, με πνεύμα αγάπης, συμπαράστασης και βοήθειας  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του».

      Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εγένετο τελετουργικά και με ειδική ευχή, η επανατοποθέτηση των εκτιθεμένων σε προσκύνηση ιερών λειψάνων της Αγίας Σοφίας στο χώρο αποθησαυρισμού τους.

1
1
1

      Ετικέτες