Ο Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος στον Άγιο Σπυρίδωνα Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο τέλεσε τη , ο .

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην ενορία οι ιερείς του Ναού πατήρ Κωσταντίνος, Πατήρ Χρήστος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας πατήρ Επιφάνειος.
Η Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ιδρύθηκε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 2008. Προήλθε από την διχοτόμηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής.

Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Νοέμβριο του έτους 2011. Η ενθρόνισή του στην Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012.

Η έχει ιδρύσει και συντηρεί περισσότερες από 35 Ορθόδοξες Κοινότητες σε διάφορες χώρες της Νοτίου Ασίας. Επίσης λειτουργεί 1 Ορφανοτροφείο Θηλέων με 124 κορίτσια και 1 Ορφονοτροφείο Αρρένων με 64 αγόρια στην Καλκούτα της Ινδίας, 1 Οικοτροφείο στην Σουμάτρα, 1 Οικοτροφείο στο Μπάλι, 4 Νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά σχολεία και 2 Γυμνάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, 1 Πολυτεχνική Ακαδημία και 1 Θεολογικό Σεμινάριο στην Σουμάτρα, 1 Νοσοκομείο στην Σουμάτρα, 5 Ιατρεία στην δυτική Βεγγάλη.

Διαβάστε εδώ:  Θεία Λειτουργία: Το Μυστήριο των Μυστηρίων

Αναπτύσσει ποικίλα φιλανθρωπικά προγράμματα για τα «παιδιά των σκουπιδιών», τους αστέγους και απόρους, τις κακοποιημένες γυναίκες και τα θύματα φυσικών καταστροφών.

Το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας γίνεται πραγματικότητα αποκλειστικά με την υποστήριξη φίλων της ιεραποστολής.

mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews1 mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews2-398x600 mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews4 mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews6 mitropolitis_sigkapouris_mesolonghi_onairnews9