Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγ. Μεϊμαράκης στo Ορθόδοξο Κέντρο του Σαμπεζύ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Ελβετία εκάλεσε επισήμως τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε  στην  πρωτεύουσα Βέρνη και τη Γενεύη  την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις εφ᾽όλων των επικαίρων θεμάτων της Ελλάδος και να ενημερώσει τους ανώτατους Άρχοντες της Χώρας δια την οικονομική κρίση και τις πολλές προσπάθειες που καταβάλλονται για να αντιμετωπισθούν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι μεγάλες δυσκολίες κατά την περίοδο αυτή, αλλά και γενικώς σε όλη την Ευρώπη.
Με την ευκαιρία της ελευσεως στη Γενεύη, ο  Εξοχώτατος Προέδρος επισκέφθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία για το επιτελούμενο στις δυτικές Χώρες της Ευρώπης σημαντικό επί 50ετια έργο και την πολύτιμη αποστολή του στη σύγχρονη εποχή, όπως επίσης και για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλα τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας στη δεξίωση που δόθηκε  στην Αίθουσα του Ορθοδόξου Κέντρου, με την συμμετοχή και την παρουσία των εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως και του Φιλανθρωπικού  της Ιδρύματος, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας, της Ελληνικής Κοινότητος Γενεύης, του Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών, του Συλλόγου Ελλήνων Γενεύης και των  εκπροσώπων της Κοινότητος Λωζάννης και Φριβούργου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου και εκπροσωπών όλους τους παρόντες Ομογενείς εξέφρασε τις  ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη  όλων για τη σημαντική  αυτή επίσκεψη και τη συνάντηση στον χώρο αυτό  με τον ᾽Εξοχώτατο Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την  συνοδεία αυτού, τον Πρέσβυ της Ελλάδος στη Βέρνη κ. Χαράλαμπο Μάνεση, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Γενεύη κ. Άγγελο Υψηλάντη και τον  Εκπρόσωπο της Ελλάδος στον  Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, οι οποίοι είναι  νέοι και σημαντικοί  δι´όλους μας Διπλωμάτες.

Ο Εξοχώτατος  Πρόεδρος,  εντυπωσιασμένος από τον Ελληνισμό και τη δράση της Εκκλησίας και των Ομογενών, ευχήθηκε να συνεχίσουν το ιδιαίτερα και σημαντικό κατά περίπτωση έργο τους για να ανταποκριθεί η Πατρίδα μας Ελλάδα στις προσπάθειες που καταβάλλει για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να εύρει τον δρόμο της επιτυχίας.

1
1
1
1