Ο Πρέσβης της Αμερικής Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ στο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο (φωτο)

Loading...


Επίσκεψη τιμής και σεβασμού προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 10 το πρωί ο εξοχότατος Πρέσβης της Αμερικής κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και συνεργάτες του.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο με εκκλησιαστική επισημότητα, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό στο πρόσωπό του την τιμή προς την χώρα που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων από τους οποίους πολλοί προέρχονται από την Στερεά Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επί διαφόρων θεμάτων με τον κ. Πρέσβη και να ζητήσει τη συνδρομή του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την παντοειδή στήριξη του Ελληνικού Έθνους.

Τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, τις Ιερές Μονές, τις Ενορίες, τα φιλανθρωπικά Ιδρύματα και την εν γένει κοινωνική προσφορά στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη προωθεί τον θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό και διαθέτει τέλεια υποδομή για την προώθηση του, διαθέτει ξενώνες, Μουσεία και το νεοανακαινισθέν Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο για την φιλοξενία και εξυπηρέτηση τουριστών.

Ο εξοχώτατος κ. Πρέσβης φάνηκε ότι εντυπωσιάσθηκε από την παρουσία και δράση της τοπικής Εκκλησίας και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι η ηγεσία της Αμερικής και ο λαός υποστηρίζουν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλα θέματα για τα οποία ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον.

Εις ένδειξη τιμής ο Σεβασμιώτατος του προσέφερε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το αγαλματίδιο του Αθανασίου Διάκου, 2 τόμους με τα Εκκλησιαστικά Μνημεία και τα Μνημεία Λαϊκής Ευσέβειας της Μητροπόλεως μας και άλλες εκδόσεις και στην σύζυγό του ένα έργο υφαντικής.

Μετά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και διεξήχθη σε  ευχάριστο κλίμα ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Πρέσβη και την συνοδεία του στο Παρεκκλήσιο στο Κειμηλιαρχείο και στους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Στο τέλος ο κ. Πρέσβης προέβη σε δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημερώσεως και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιώτατο για την εγκάρδιο υποδοχή τονίζοντας ότι εντυπωσιάσθηκε από το επιτελούμενο έργο στην Φθιώτιδα από την Εκκλησία.

alt
alt
alt
alt
alt