Ο Πατρών Χρυσόστομος κοντά στους πυρόπληκτους της Αχαΐας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κοντά στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Αχαΐας, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, το απόγευμα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού επεσκέφθη το χωριό Άρλα, όπου ετέλεσε Παράκληση στην Παναγία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και μίλησε με πολλή πατρική αγάπη στους κατοίκους του χωριού που έζησαν την κόλαση της φωτιάς και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφωνται από τη φωτιά και τα κτήματά τους, τις καλλιέργειές τους, τα ποίμνιά τους και τα σπίτια τους να απειλούντια από την πύρινη λαίλαπα.

Τους ενεψύχωσε και τους εστήριξε πνευματικά.

Ο Κύριος, είπε, έσωσε το τόπο και εσάς.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ημέρα της πυρκαιάς βρισκόταν στους Αγίους Τόπους όπου γονυπετής προσηύχετο για την σωτηρία των χωριών που κινδύνευαν.

Παρών στην Παράκληση ήτο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαίας κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, με άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε από καρδίας και τους ευχήθηκε να είναι πάντα υγιείς και να γυρίζουν μετά από την υπηρεσία τους, σώοι και αβλαβείς στις οικογένειές τους. Τους εχαρακτήρισε ήρωες γιατί το έργο τους απαιτεί θυσιαστική προσφορά και αγώνα μεγάλο.

Διαβάστε εδώ:  Επαινοι του Πατρών Χρυσοστόμου σε Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Σώματα Ασφαλείας (ΦΩΤΟ)

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχους, επεσκέφθη την πληγείσα περιοχή και συνομίλησε με τους πληγέντας, άκουσε τα προβλήματά τους και συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστο Νικολάου για την αντιμετώπισή τους.

Η Ιερά Μητρόπολις, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα βοηθήση στην αντιμετώπιση των αναγκών, κυρίως στην προμήθεια ζωοτροφών που είναι απολύτως απαραίτητες για τα ποίμνια των κνητοτρόφων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη και τα κλιμάκια του Πυροβεστικού Σώματος, που φυλάσσουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως την περιοχή και ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες και τους Εθελοντάς. Σε όλους προσέφερε από ένα μικρό Σταυρό από τον Πανάγιο Τάφο, ως ευλογία. Από αύριο θα συνεχίση τις επισκέψεις του, στην περιοχή Ελαιοχωρίου και στα άλλα χωριά που επλήγησαν από την φωτιά.