Ο Παροναξίας Καλλίνικος σε εκδήλωση στα πλαίσια των «Νικοδημείων 2017» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 12-7-2017 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των «Νικοδημείων 2017» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νάξου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του Παν. Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Ράπτη Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η εποχή μας» και το δεύτερο μέρος την απόδοση Εκκλησιαστικών ύμνων από την Βυζαντινή χορωδία «ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

Διαβάστε εδώ:  Θυρανοίξια ιστορικού Ναού από τον Παροναξίας Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και θερμές ευχαριστίες στον συμμετέχοντα ομιλητή και στον Βυζαντινό χορό στους οποίους προσέφερε και αναμνηστικά δώρα.