Ο παραλληλισμός του Φθιώτιδος Νικολάου για τον τίμιο Πρόδρομο και τον Άγιο Εφραίμ (φωτο)

Loading...


Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στη Λαμία

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιωτιδος κ. Νικόλαος και έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα και στον εορταζόμενο Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ. Παραλληλίζοντας τον τίμιο Πρόδρομο με τον Άγιο Εφραίμ ετόνισε ότι όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής προετοίμαζε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία, έτσι και ο άγιος Εφραίμ με τα αναρίθμητα θαύματά του προετοιμάζει τους ανθρώπους για να δεχθούν στην καρδιά τους τον Χριστό.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός με την παρουσία όλου του Εκκλησιάσματος και στη συνέχεια προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά νηστήσιμα γλυκίσματα και καφές.  

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.

1
1
1