Ο Νικαίας Αλέξιος εγκαινίασε το υπ’ αριθμόν 15 Ενοριακό Συσσίτιο της Μητροπόλεως του (φωτο)

Loading...


Την Κυριακή 10 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος εγκαινίασε το 15ο Ενοριακό Συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ναού Πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Σταυρίδη.

Ακολούθως ομίλησε στους παρευρισκομένους για τις αρετές της φιλανθρωπίας και της αγάπης, οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες και αναγκαίες στη δύσκολη εποχή που διέρχεται η πατρίδα μας. Παράλληλα έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, τα οποία είπε χαρακτηριστικά, ότι θα τα αντλήσουμε από τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Επαίνεσε και ευχαρίστησε τους υπευθύνους των Ιερών Ναών που ασκούν το έργο της φιλανθρωπίας, καθώς και όλους τους εθελοντές που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια της Εκκλησίας, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να επιτελεσθεί τόσο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Τέλος δήλωσε, ότι η Μητρόπολη Νικαίας με κάθε μέσο θα συνεχίσει να στηρίζει τους αδυνάμους οικονομικά αδελφούς, που βρέθηκαν στη δεινή θέση της ανέχειας, πολλοί μάλιστα από αυτούς σε βαθμό εξαθλίωσης. Ευχήθηκε σε όλους δύναμη στο νέο έργο, υγεία και ευλογημένη Τεσσαρακοστή.  

alt
alt
alt