Ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ βράβευσε τον γέροντα Εφραίμ

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Συγκινητικές εικόνες σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία όπου τίθεται προς λαϊκό προσκύνημα η .

Ο εξήρε την προσφορά του που μετέφερε την Αγία Ζώνη από τον ιστορικό μοναστήρι του, προσφέροντας του ένα Ευαγγέλιο ιδιαίτερης αξίας.

‘’Επειδή η Νέα Ιωνία είναι μία προσφυγούπολη κι όταν οι πρόσφυγες εγκατέλειπαν τις εστίες τους από τα λιγοστά πράγματα που έπαιρναν μαζί τους ήταν τα ιερά κειμήλια, όπως εικόνες, Ευαγγέλια κτλ, για αυτό κι εμείς σήμερα σας προσφέρουμε αυτό το Ευαγγέλιο προς ανάμνηση αυτών των εικόνων που βίωσαν οι πρόγονοι των ενοριτών μας ‘’, εξήγησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Γαβριήλ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την Αγία Ζώνη: ΄΄Σήμερα στη Ν. Ιωνία βιώνουμε ένα θαύμα΄΄

Επίσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της μητρόπολης Νέας Ιωνίας π. Τιμόθεος Ηλιάκης προσέφερε στον Αγιορείτη Καθηγούμενο ένα βυζαντινό κέντημα με την Αγία Ζώνη ώστε όταν τίθεται προς προσκύνηση να απλώνεται στο ιερό κειμήλιο και να το ασπάζονται οι πιστοί.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του γέροντα Εφραίμ σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.