Ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσεβίος στους Φούρνους και την Ικαρία (φωτο)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος μετέβη στους Φούρνους την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, όπου επέβλεψε τις εργασίες αποπεράτωσης του Πνευματικού Κέντρου πλησίον του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Φούρνων και συναντήθηκε με τον αξιότιμο Δήμαρχο Φούρνων–Κορσεών κ. Ιωάννη Μαρούση.

Το βράδυ προεξήρχε της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Φούρνων για την απόδοση της Εορτής του Πάσχα. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ωμίλησε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα για την σημασία της Ανάστασης του Χριστού στη ζωή μας και διένειμε ως ευλογία την πασχάλια έκδοση του περιοδικού της Μητροπόλεώς μας «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ».

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το πρωί μετέβη στην Ικαρία, όπου χοροστάτησε στην θεία λειτουργία της πανηγυρίζουσας παλαιάς Ιεράς Μονής Οσίου Ονουφρίου Οξέ Ικαρίας και ωμίλησε σχετικώς με τον όσιο Ονούφριο συνδυάζοντας την ζωή του με την ζωή των Κολλυβάδων Πατέρων, οι οποίοι και ανήγειραν το Μονύδριο κατά την πρώτη επίσκεψί τους στην Ικαρία, στα μέσα του 18ου αιώνα και προτού ανεγείρουν την Ι.Μ.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εις τον Άγιον Κήρυκον Ικαρίας.

Ακολούθως συνεκάλεσε στον Άγιο Κήρυκο Γενική Σύναξη των Ιερέων της Ικαρίας, όπου έδωσε συμβουλές για την ποιμαντική διακονία τους εν όψει του θέρους. Επίσης έδωσε κατευθύνσεις σχετικώς με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, που επιχειρείται από τον Τοπική μας Εκκλησία στα ακριτικά μας Νησιά, ενίοτε και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, προς ανακούφισιν των εμπεριστάτων Αδελφών μας. Επίσης επέστησε την προσοχή των Εφημερίων της Ικαρίας, με σκοπό την αρτιώτερη διακονία των λατρευτικών αναγκών των κατοίκων και των πολυπληθών επισκεπτών της Ικαρίας, εξ αφορμής και των πολλών θερινών πανηγύρεων.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδος, όπου ενημερώθηκε για την ακριβή τήρησιν του προγράμματος λατρευτικής εξυπηρέτησης της Ιεράς Μονής και είχε συνεργασία για θέματα αφορώντα στην ανακαίνιση της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου, Αγίου Κηρύκου, όπου ωμίλησε εις τους στίχους του Συμβόλου της Πίστως: «Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Καίπάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της βασιλείας ουκέσται τέλος».

Την Πέμπτην 14 Ιουνίου 2013 λειτούργησε στο παραθαλάσσιο Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου στην περιοχή Λειβάδι του χωρίου Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος Ικαρίας, όπου ωμίλησε εξ αφορμής της φράσεως του κοντακίου της εορτής «Εγώ ειμί μεθ’ υμών και ουδείς καθ’υμών».

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τέλεσε στον πλησίον του Παρεκκλησίου αιγιαλόν το Μυστήριον του Βαπτίσματος ενηλίκου γυναικός από την Ταϋλάνδη, η οποία μετά από κατήχηση εισήλθε στις τάξεις των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και έλαβε το όνομα Ζωή.

Το απόγευμα ο Σεβαμιώτατος και αφού συναντήθηκε με ιερείς της Περιφερείας του Αγίου Κηρύκου και συνεργάσθηκε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Στυλιανό Παρήμερο ανεχώρησε για Σάμο, όπου απευθείας μετά την άφιξή του κατευθύνθηκε στην Ι.Μ.Προφήτου Ηλιού και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν του Προφήτου Ελισσαίου, όπου ωμίλησε για την μεγάλη πίστη του Προφήτου Ελισσαίου και την αναγκαιότητα της μίμησής του.

alt
alttilegrafima.gr