Ο Μητροπολίτης Παΐσιος στη συνάντηση Ειρήνης στη Λέρο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις το τριήμερο 13-14-15 Ιουλίου 2018, στην Λέρο, αφιερωμένες στην «Συνάντηση Ειρήνης» με επίκεντρο την Ιμβρο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου: “Η Παρασκευή 13 Ιουλίου, αποτέλεσε την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος ΚΕΠΕΑΛ «ΑΡΤΕΜΙΣ» με την συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Χορευτικού Συλλόγου «ΚΥΚΛΟΣ» Έντμοντον Αλμπέρτα Καναδά, παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς.

Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «ΙΜΒΡΟΣ-ΜΝΗΜΗ», στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Άλιντα, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 8 το βράδυ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι Αρχές της Λέρου, πολιτικές, στρατιωτικές, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συνεργάτες του Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη», εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, τις Αρχές και τους προσκεκλημένους, σ’ αυτή την εκδήλωση Ειρήνης, και ευχήθηκε καλή ευόδωση των εργασιών για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου π. Νικόδημος Φωκάς, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, ανέγνωσε το Πατριαρχικό Γράμμα επί τη ενάρξει των εκδηλώσεων.

Άξιο αναφοράς θεωρείται το γεγονός ότι όλοι οι χαιρετισμοί, πληροφορίες για την έκθεση, ανακοινώσεις, κλπ., μεταφραζόταν στην ελληνική, τουρκική, και γαλλική γλώσσα.

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε ωριαίο μουσικό πρόγραμμα (μίνι συναυλία), που επιμελήθηκε ο μουσικολογιότατος κ. Στέλιος Μπερμπέρης, με την συμμετοχή μουσικών του ΚΕΠΕΑΛ «Άρτεμις».

Ο κ.Στ.Μπερμπέρης με την συνοδεία της δίδας Κατερίνας Νταλλαρή στο τραγούδι, και των μουσικών Νίκου Μήλα (βιολί), Χριστίνας Κουκή (σαντούρι) και Γιώργου Δράκου (λαούτο), ερμήνευσαν τα τραγούδια

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΑΞΙΜΙΩΝ ΣΑΝΤΟΥΡΙ – ΒΙΟΛΙ ΟΥΣΑΚ

2. ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ

3. ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ

4. ΒΙΟΛΙ ΤΑΞΙΜΙ – ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΟΥ

5. ΚΑΡΟΤΣΕΡΗ ΤΡΑΒΑ

6. ΣΑΝΤΟΥΡΙ ΤΑΞΙΜΙ – ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

7. ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ & ΜΠΕΚΛΕΝΤΙΜ

8. Σ’ ΑΓΑΠΩ

9. ΤΖΙΒΑΕΡΙ

10. ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΙΑ

11. ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΜΑΚΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

12. BIS ΚΑΙΚΤΣΗΣ

Μετά το πέρας του μουσικού προγράμματος ο Μητροπολίτης δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους με παραδοσιακά γλυκίσματα της Ίμβρου.

Οι εκδηλώσεις για την Ίμβρο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15/7 το βράδυ, στην πλατεία Πλατάνου μπροστά στο Δημαρχείο, με την προβολή ενός βίντεο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μιλά στους νέους της Ίμβρου, και ενός ντοκιμαντέρ επίσης με θέμα την Ίμβρο.

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα συγκινησιακή ήταν η στιγμή κατά την οποία με παρότρυνση του κ.Στέλιου Μπερμπέρη, μέλους του Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη», οι εκατοντάδες κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία και φορούσε στα χέρια κορδέλες στα χρώματα του Αιγαίου, πιάστηκαν χέρι με χέρι και τα ύψωσαν στο όνομα της ΕΙΡΗΝΗΣ, φωνάζοντας «Ειρήνη στο Αιγαίο»!!!

Αμέσως μετά ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά, αφιερωμένη στην ΕΙΡΗΝΗ, που επιμελήθηκε ο κ.Στ.Μπερμπέρης και το ΚΕΠΕΑΛ «Άρτεμις», με την συμμετοχή του χορευτικού Συλλόγου «ΚΥΚΛΟΣ» Έντμοντον Αλμπέρτα Καναδά.

Ο κ.Στ.Μπερμπέρης με την συνοδεία της δίδας Κατερίνας Νταλλαρή στο τραγούδι, και των μουσικών Νίκου Μήλα (βιολί), Χριστίνας Κουκή (σαντούρι) και Γιώργου Δράκου (λαούτο), ερμήνευσαν τα τραγούδια

1. ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟ

2. ΒΙΟΛΙ ΤΑΞΙΜΙ – ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΟΥ

3. ΧΑΡΗΚΛΑΚΙ

4. ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΙΜ & ΚΑΡΟΤΣΕΡΙ

5. ΤΙΚ ΤΑΚ – ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ & ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΓΥΝΑΙΚΑ & ΓΚΑΡΣΟΝΑ & ΑΜΑΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ & ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

6. ΒΑΛΕ ΜΕ & ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ

7. ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΘΩ

8. ΡΑΜΠΙ ΡΑΜΠΙ & ΑΡΑΜΠΑΣ ΠΕΡΝΑ & ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ & ΣΥΡΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ & ΑΣ ΒΑΣΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΛΛΟΣ & ΗΘΕΛΑ ΝΑΡΘΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

9. ΓΚΟΥΛΜΠΑΧΑΡ

10. ΤΙ ΣΕ ΜΕΛΕΙ ΕΣΕΝΑΝΕ & ΑΡΜΕΝΑΚΙ & Η ΤΡΑΤΑ ΜΑΣ & ΜΗ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΑΝΑ

11. ΚΟΝΙΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

12. ΜΙΑ ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ & ΠΕΡΒΟΛΑΡΙΑ

Η έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενείται στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως στα Άλιντα Λέρου, θα λειτουργεί καθημερινά 6 με 8 το απόγευμα, έως τις 27 Ιουλίου”.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr