Ο Μητροπολίτης Καστορίας ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό ενδιαφέρον της για πνευματική ανύψωση των κληρικών μας και λόγω της ενάρξεως της πλέον πνευματικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο , ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ευλάβεια και φόβος Θεού». Ανεφέρθη διεξοδικά στο φόβο και την ευλάβεια προς το Θεό, που πρέπει να διακρίνει τον Ιερέα τόσο στην ιερατική και όσο και στην ποιμαντική του διακονία.

Ο , καλωσόρισε και ευχαρίστησε εγκαρδίως για την αποδοχή της προσκλήσεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, «τον δικό μας άνθρωπο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αφού ο Μητροπολίτης Καστορίας κατάγεται από το Αγναντερό Καρδίτσης.

Διαβάστε εδώ:  Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στο Ιερατικό Σχολείο Δευτέρας Ευκαιρίας Καρδίτσης (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Οικονόμου ενημέρωσε τους κληρικούς μας για τις εργασίες και τα πορίσματα της ΚΗ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, η οποία έλαβε μέρος στο Αγρίνιο από τις 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2016.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ανεφέρθη σε διοικητικά και πρακτικά θέματα.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????