Ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος στο Πολύστυλο Καβάλας

Loading...


Το απόγευμα της Κυριακής 4ης Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέντε Μαρτύρων Πολυστύλου Καβάλας, χοροστάτησε στην Παράκληση της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, εκ του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το πρωΐ της Κυριακής, μάλιστα, βρισκόταν στον Κεχρόκαμπο Καβάλας, όπου και τέλεσε Θεία Λειτουργία. Οι κάτοικοι του Πολυστύλου, χάρηκαν πολύ και συγκινήθηκαν από την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, καθώς ήταν εκτός προγράμματος και ιδιαίτερα διότι στην ομιλία του, μιλώντας για την αξία της μάνας, τρανότατο παράδειγμα η Υπεραγία Θεοτόκος, απήγγειλε μία προσευχή της δικής του μητρός, η οποία έχει αναχωρήσει για την άνω Ιερουσαλήμ.

Ήθελε από καιρό να έλθει στο Πολύστυλο για να προσκυνήσει τα Χαριτόβρυτα Σκηνώματα των Αγίων Πέντε Μαρτύρων, λόγω του ότι παλαιότερα είχε επικοινωνία με μία χωριανή, που του διηγήθηκε για τους Αγίους και τελικά του δόθηκε η ευκαιρία κατά την υπέροχη αυτή βραδιά.

Ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός να του χαρίζει έτη πολλά και ευλογημένα, για να ποιμαίνει πάντα με ζήλο, τους αγαπημένους αδελφούς μας στην Αφρική.tilegrafima.gr