Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος…εόρτασε τα ονομαστήρια του με χειροτονία άμισθου ιερέα (φωτο)

Loading...


Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου με Χειροτονία Διακόνου και Εγκαίνια Κειμηλιαρχείου

Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου εόρτασε μετά πάσης επισημότητος η τοπική  Εκκλησία την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε λαμπρό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του Ευσταθίου Κατόπη, εγγάμου, πτυχιούχου του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ Καρδίτσης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλέως μας. Στη σύντομη προσφώνησή του ο νεοχειροτονούμενος αναφέρθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της ιερωσύνης μέσα στο σύγχρονο κόσμο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα πρόσωπα εκείνα πού συνέβαλαν στην εκπλήρωση του μύχιου παιδικού του πόθου να ενδυθεί το ιερατικό σχήμα.

Ο Σεβασμιώτατος βαθύτατα συγκινημένος στην ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του, που ένα παιδί της Μη­τρο­πό­λε­ως, πού είχε παραλάβει από μικρό και είχε κα­θο­δη­γή­σει όλα αυτά τα χρόνια, εντάσσεται πλέον στο δυναμικό της τοπικής μας Εκκλησίας. Τον συνεχάρη, διότι επέλεξε να χειροτονηθεί σε μία δύσκολη περίοδο, ως άμισθος ιερέας, μετά την διακοπή διορισμού Εφημερίων από την Κυβέρνηση.  Συμβουλεύοντας το νέο διάκονο ο Σεβασμιώτατος τον παρότρυνε να μην συσχηματιστεί με τον κόσμο, τονίζοντας ότι ο ιερέας πρέπει να είναι πνευματικός, παραδοσιακός και γνήσιος, σύμφωνα με τις αρχές της Εκκλησίας μας.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ, Λίμνης Ευβοίας, Αρχιμ. Γαβριήλ, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαθάγγελος Κόκλας, Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και εντόπιοι Αρχιμανδρίτες, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι, ενώ παρέστησαν Μοναστικές Αδελφότητες, ο Αντιπεριφερειαρχής Στερεάς κ. Θωμ. Στάικος, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή και κ. Νικ. Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιάς, Αντιδήμαρχοι, ο Υποστράτηγος Φίλιππος Σακελαρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κων. Νικολάου, ο Διοικητής ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξ. Κατσιάρας και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τους επισήμους και τους ευσεβείς χριστιανούς στο Επισκοπείο Λαμίας.

Το απόγευμα παρουσία του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών ετέλεσε τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου, του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου και του υπολοίπου ανακαινισθέντος Μητροπολιτικού Μεγάρου. Στην σύντομη προσφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτίστως να ενημερώσει το λαό, τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια για την διατήρηση και συντήρηση των Κειμηλίων και στη συνέχεια για την έκθεσή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το Κειμηλειαρχείο της Μητροπόλεώς είναι επίσημο Ίδρυμα, έχει ίδιον κανονισμό εγκεκριμένο από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και αναγνωρισμένο από το κράτος και εκτίθενται στις προθήκες του αντιπροσωπευτικά κειμήλια από ολόκληρη την έκταση της Μητροπόλεώς μας. Όραμα του Σεβασμιωτάτου είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Εκκλησιαστικό Μουσείο πλησίον του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου, όπου θα συγκεντρώνει όλους τους πνευματικούς θησαυρούς του τόπου μας.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί επίσημοι, κληρικοί και απλοί χριστιανοί επισκέφθηκαν και ευχήθηκαν στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, μεταξύ των άλλων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

1
1
1
1