Ο Λεμεσού Αθανάσιος στην Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Α΄ Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της , για το νέο Εκκλησιαστικό έτος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου ήταν ο .

Στο πρώτο μέρος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ενημέρωσε τους ιερείς για τρέχοντα ζητήματα. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέπτυξε την ενότητα: «Ποιμαντική των εξαρτημένων», που εντάσσεται στο ευρύτερο θέμα των Ιερατικών Συνάξεων του έτους «Η ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Διαβάστε εδώ:  Οι Μητροπολίτες Λεμεσού και Καλαμαριάς στον Λαρίσης Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)

Χαιρετισμό ακολούθως απηύθυνε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τους κληρικούς για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο.

Πριν τη λήξη της Ιερατικής Συνάξεως, τους ιερείς χαιρέτισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον ασθενούντα Μητροπολίτη Γέροντα Αγαθόνικο, με τον οποίο διατηρεί πολυετή πνευματική σχέση.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην Ιερατική Σύναξη.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr