Ο Κερκύρας Νεκτάριος στις κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη

Loading...


Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 ο , με την έναρξη της γ’ κατασκηνωτικής περιόδου, τέλεσε τον Αγιασμό των αγοριών στις ανακαινισμένες κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στην Κασσιώπη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , μιλώντας στα παιδιά και στα στελέχη της κατασκήνωσης ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού (θέμα της φετινής κατασκήνωσης), που αποτελεί το κέντρο της πίστεώς μας. Όπως τονίζει ο Απόστολος Παύλος, αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς, τότε η πίστη μας είναι μάταιη.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε ακόμη στις καινούργιες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων. Η Ιερά Μητρόπολις επιτέλεσε αυτό το πολύ μεγάλο έργο της ανακαίνισης της κατασκήνωσης. Η εργασίες κράτησαν δύο χρόνια και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος, γεμάτος αγάπη και καλαισθησία για τους νέους ανθρώπους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της φιλίας που σφυρηλατείται ιδίως μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης και επεσήμανε ότι για έναν πνευματικό πατέρα, όπως είναι ο Επίσκοπος, όλα τα παιδιά είναι πνευματικά του τέκνα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr