Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος στον Αγιο Ανδρέα Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του , προέστη της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, , ο οποίος συλλειτούργησε με τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, πλήθος Λαού συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, για να συμμετάσχη στην Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσαν οι δύο Ιεράρχαι της Αχαίας και να ευχηθή στον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τα δέοντα επί τη εκλογή του εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην και τη χειροτονία του.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων αναφερθείς στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτου και στα μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε με θερμά λόγια για τον άγιο Καλαβρύτων, κάνοντας αναφορά στην ευλογημένη πορεία και ζωή του μέσα στην Εκκλησία, στην μεγάλη ευλογία από τον Θεό να αξιωθή της Αρχιερωσύνης και στην τιμή να διαδεχθή τον λαμπρό και ισχυρό εκκλησιαστικό άνδρα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα

Καλωσορίζοντας τον νέο Ποιμενάρχη της Αιγιαλείας στην Πάτρα, του ευχήθηκε να έχη πολυχρόνιο και θεοτίμητο ποιμαντορία και του προσέφερε εις ένδειξη τιμής και αγάπης ένα Άρχιερατικό Εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς ετέλεσαν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Ιεραρχών των Πατρών, που αναπαύονται στον αύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου των Πατρών και εν συνεχεία επροσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών, όπου τους επεφυλάχθη λαμπρή υποδοχή και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μίλησε στις συνάξεις των Κατηχητικών Γυμνασίου- Λυκείου της Ενορίας.

Η Ενορία παρέθεσε μικρή δεξίωση και τα παιδιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.tilegrafima.gr