Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Νικολάου Μπουρνέλη

Loading...


Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 ο , συμπαραστατούμενος από πολλούς Κληρικούς της περιοχής, προέστη στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Νικολάου Μπουρνέλη, Προσκυνητού, επί πολλά έτη τακτικού Εκκλησιαστικού Συμβούλου της Ενορίας Σταυρού (Καπιστρίου) Ιεράπετρας, από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , ο Σεβ. κ. Κύριλλος βαθύτατα συγκινημένος, αφού συνδεόταν πολλά χρόνια με τον μακαριστό, εκφώνησε επικήδειο λόγο και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα, στο σπάνιο ήθος και στην προσφορά του εκλιπόντος, ως Μέλους της σχετικής Ερανικής Επιτροπής για την εκ βάθρων συντήρηση και αναστήλωση των βυζαντινών Ιερών Ναών του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας Κερα-Γραμμένης, της Παναγίας στο Γουρνί και του Αγίου Μάμαντος, αλλά και ως διακονητή για πολλές δεκαετίες της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ.Κερκύρας: 17ο Ιερατικό Συνέδριο με θέμα «Σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας»

Επίσης, σύντομο επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Μανδουράρης και ο κ. Παύλος Παράσογλου, εξ αγχιστίας αδελφός (κουνιάδος) του μακαριστού.

Ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο του οικισμού, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.tilegrafima.gr