Ο γέροντας Εφραίμ από τη Ν. Ιωνία: Η Χάρη του Τιμίου Σταύρου- Δ´ Κατανυκτικός Εσπερινός

Loading...


Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017, Γ’ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία,


Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο οποίος την Παρασκευή 17 Μαρτίου κόμισε την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας» από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου προς διηνεκή ευλογία των πιστών.

Ο , αφού αρχικά εξέφρασε γι’ άλλη μία φορά την ιδιαίτερη χαρά του για τη γενναία φιλοξενία που έτυχε στην , στη συνέχεια ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Σταυρός ὁ φύλαξ τῆς Οἰκουμένης».

Διαβάστε εδώ:  Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Ο με την απλότητα του λόγου του, αλλά και με τη ρητορική δεινότητα που τον χαρακτηρίζει, καθήλωσε και συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο, μιλώντας για την αγιαστική χάρη και δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.

: «όταν η Εκκλησία προβάλει το σύμβολο του Σταυρού, προβάλει την στενή και τεθλιμμένη οδό, προβάλει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και της ματαιότητος, προβάλει τον ίδιο τον Χριστό. Ο Σταυρός αποτελεί απόδειξη της υπέρμετρης αγάπης του Χριστού για τον άνθρωπο. Όσο υποτάσσεται ο άνθρωπος στον Χριστό τόσο πιο ελεύθερος γίνεται. Η πραγματική ελευθερία είναι η ελευθερία από τα πάθη που καθηλώνουν και σκλαβώνουν τον άνθρωπο».

Στη συνέχεια ο μοιράστηκε με το εκκλησίασμα μοναδικές προσωπικές του εμπειρίες από την ασκητική και ησυχαστική Αγιορείτικη παράδοση, απευθύνοντας παράλληλα διδαχές πνευματικής υποδομής.

Κράτα το