Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Λιβανατών (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Στην μετέβη σήμερα το πρωί 22 Ιουλίου ο προκειμένου να χοροστατήσει και να ωμιλήσει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου και Ισαποστόλου, καθώς και να ευχηθεί στην η οποία άγει σήμερα τα της.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής λέγοντας πως με την πίστη της και την διακονία της στον Χριστό χαριτώθηκε από τον Θεό διότι ήταν από τις πρώτες, μαζί με τις άλλες μυροφόρες που πληροφορήθηκαν την Ανάσταση του Χριστού και συνομίλησε με τον Αναστημένο Ιησού. Η Αγία Μαρία διδάσκει όλες τις σημερινές γυναίκες να διακονούν με αγάπη, με πίστη και προθυμία το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας. « Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μολύνουν την πίστη προσπαθώντας τόσα χρόνια να αμαυρώσουν το πρόσωπό της μέσα από κινηματογραφικά έργα και διάφορα συγγράμματα, αλλά η Εκκλησία προσφέρει δια του Ευαγγελίου την πλήρη αλήθεια», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος. Προέτρεψε επίσης τους πιστούς να έχουν το θάρρος της Αγίας και να ομολογούν την πίστη τους. Τέλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή η οποία άγει τα ονομαστήριά της, ο Θεός να της δίδει έτη πολλά και αγιασμένα, να συνεχίζει να προσφέρει με αγάπη την Αβραμιαία φιλοξενία της και την μητρική της στοργής προς κάθε προσκυνητή της Ιεράς Μονής.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε κέρασμα και τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν από τις Σέρρες και την γύρω περιοχή της Λοκρίδος να ευχηθούν στην Γερόντισσα Μαγδαληνή.

img_0004_28.jpg
img_0026_29.jpg
img_0037_27.jpg
img_0050_25.jpg
img_0086_14.jpg
img_0128_14.jpg
img_0139_10.jpg
img_0174_7.jpg
img_0184_18.jpg
img_0193_5.jpg