Ο Φθιώτιδος Νικόλαος σε τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο υπουργό Ευ.Καλατζή (ΦΩΤΟ)

Loading...


της ψυχής του αειμνήστου Υπουργού διοργάνωσε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου επιτροπή αποστράτων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο ορεινό χωρίο της Δυτικής Φθιώτιδος Μεγάλη Κάψη Τυμφρηστού, τόπο καταγωγής του αειμνήστου.

Στην Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε χοροστάτησε και ωμίλησε ο ο οποίος στη συνέχεια ετέλεσε και το ιερό .

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αείμνηστο Υπουργό και μεγάλο πολιτικό άνδρα Ευάγγελο Καλατζή τονίσας ιδιαίτερα την προσφορά του στον τόπο καταγωγής του και στην Πατρίδα γενικότερα υπογραμμίζοντας ότι αναμφισβήτητα θα βρει ουράνια ανταπόδοση για όλα τα καλά τα οποία έπραξε στην μακροχρόνια πολιτική του πορεία.

Για τον ευπατρίδη πολιτικό ωμίλησε εκτενέστερα ο τ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καλατζής ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του πολιτικού ανδρός και στο έργο το οποίο επιτέλεσε, εξαίροντας το γεγονός ότι παρά την μακροχρόνια πολιτική του σταδιοδρομία, εξεδήμησε πτωχός χωρίς προσωπική περιουσία.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Δημήτριο Φύκα ο οποίος κατάγεται από τον Τυμφρηστό Φθιώτιδος και σε λίγο καιρό θα χειροτονηθεί άμισθος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Στην Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου με αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, πολλοί Αξιωματικοί και απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συγγενείς και φίλοι του αειμνήστου και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Στην συνέχεια εδόθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην πλατεία του χωριού.

img_0014_35.jpg
img_0036_36.jpg
img_0037_29.jpg
img_0039_28.jpg
img_0049_26.jpg
img_0059_31.jpg