Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα παιδιά της Κατασκήνωσης

Loading...


: Στους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος μετέβη το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης μας κ. Νικόλαος, όπου ωμίλησε στα παιδιά, τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και χάρηκε ιδιαίτερα την συναναστροφή με τα Στελέχη και τους Κατασκηνωτές.

Στην Τραπεζαρία της Κατασκήνωσης, μετά το πρωινό ο Ποιμενάρχης μας μίλησε στα παιδιά για το Θέμα της φετινής Κατασκηνωτικής περιόδου, το οποίο είναι: «Ο Μάρτυρας του Χριστού και της Πατρίδος Αθανάσιος Διάκος». Ο Σεβασμιώτατος με απλά λόγια εξιστόρισε στα παιδιά ποιος ήταν ο Αθανάσιος Διάκος, το χρονικό της μάχης της Αλαμάνας, την σύλληψή του και τα φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε με καρτερία και ηρωισμό για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Ακολούθησε ένας ωραίος διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των κατασκηνωτών, όπου τα παιδιά έθεταν τα ερωτήματά τους και λάμβαναν τις απαντήσεις από τον Σεβασμιώτατο.

Προ της διανομής των αναμνηστικών ευλογιών οι κατασκηνωτές ανά ομάδα είπαν δυνατά τα συνθήματά τους και όμορφα κατασκηνωτικά τραγούδια, αποσπώντας το χειροκρότημα του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας διένειμε στον Αρχηγό της Πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου κ. Χρήστο Παναγιώτου και σε όλα τα στελέχη μία εικόνα και ένα βιβλίο και σε όλα τα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες, ευχόμενος καλό υπόλοιπο της κατασκηνωτικής περιόδου.tilegrafima.gr