Ο Φωκίδας Θεόκτιστος στα πάτρια εδάφη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το χωριό Ελληνικό επισκέφτηκαν το Σάββατο, για να προσκυνήσουν τα χώματα των προγόνων τους, ο και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Χαράλαμπος Μπαρμπαλιάς από την περιοχή, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό της επίσκεψης.

Να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Φωκίδας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, χειροτονήθηκε Διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή το 1973 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης το 1977 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.

Διαβάστε εδώ:  Γόρτυνος Ιερεμίας: Μια προσευχή στον προσωπικό μας άγιο Άγγελο και φύλακα της ψυχής μας

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981. Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε και ως Διευθυντής.

Υπεύθυνος για την πνευματική κίνηση της περιοχής της Μεγαλόπολης, που αριθμεί 50 ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 36 συνεχιζόμενα έτη.

mitropoliths-fokidos-1 mitropoliths-fokidos-2 mitropoliths-fokidos-3 mitropoliths-fokidos-4