Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
17 °c
Athens
20 ° Sun
22 ° Mon
23 ° Tue
21 ° Wed

Ο Εσπερινός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

62
SHARES
229
VIEWS
image_printΕκτύπωση

ΣχετικάΆρθρα

τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή της .

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Νωρίτερα, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον φίλο του και αδελφό του Μητροπολίτη Λοντοπόλεως, με τον οποίον μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, πορεύθηκαν μαζί στα φοιτητικά τους χρόνια και διατηρούν ακόμα και σήμερα τη φιλική σχέση που τους ενώνει από παιδιά. Ευχήθηκε δε, ο Κύριός μας να του χαρίζει δύναμη και υγεία να συνεχίζει το ιεραποστολικό του έργο στη γη της Αιγύπτου.

Ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε κι αυτός τον φίλο του Μητροπολίτη Καστορίας, για την αγάπη του και τη φιλοξενία του, και ευχήθηκε να χαρίσει και στους δύο ο Χριστός μας την σωτηρία της ψυχής.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, πως η Παναγία είναι η πρόξενος της δικής μας σωτηρίας, η οποία τρέχει στον Υιό και Θεό της και ζητά και για τον τελευταίο άνθρωπο την σωτηρία του.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κλεισούρας, στους χώρους του Μοναστηριού.